Jdi na obsah Jdi na menu
 


Černucha a kovid

 
ČERNUCHA
Léčba středně těžkého / těžkého průběhu kovidu? Levná a nenáročná prevence i případné léčení již probíhajícího kovidu dle úspěšné Pákistánské studie:
Užívání černého kmínu (Nigella sativa), známý též pod názvem Černucha, v množství 80 mg/kg váhy/den s medem v množství 1 gram/kg váhy/den. Tento protokol výrazně přispěl ke zlepšení stavu u pacientů se středním a těžkým průběhem kovidu.
V praxi jde zhruba o jednu kávovou lžičku Černuchy se čtyřmi lžičkami medu. Černucha se využívá nejen v Ajurvédě, tradiční čínské medicíně, ale i v lidové medicíně např. jako čaj. Čaj je doporučeno pít při kašli, rýmě, rozedmě, bronchitýdě, pomáhá při kolikách, průjmech, otravách jídlem a zbaví střeva parazitů. Olejem mažeme kožní alergie, ekzémy, plísně, akné, opruzeniny, lupénku a lze jím úspěšně ošetřovat i dásně a to vše díky antivirovým, antibakteriálním a antimykotickým účinkům černuchy. V lidové medicíně se navíc podává k využití diuretických, antihypertenzních, antioxidačních, hepatoprotektivních, imunomodulačních, protirakoviných, antidiabetických, analgetických a antibakteriálních vlastností.
 
 
nebo zde:
Použití v lidové medicíně zde:
Zdroj: fyziotom.cz
 
Můj zdroj je facebook :-)

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář